zondag 20 januari 2013

Gävle!


Deze morgen namen we de trein naar Gävle, de stad waar we zullen slapen, studeren en (het mag er niet aan ontbreken) zullen feesten natuurlijk!
Aan het station werden we opgehaald door de eigenaar van de bed and breakfast waar we de eerste drie dagen van ons verblijf in logeren. Onze koten zijn pas vrij vanaf 1 februari en we zijn genoodzaakt tot dan een alternatief te vinden.
Morgen na school springen we eens binnen bij Gävlegardarna ( de maatschappij die de verhuur van de studentenkoten regelt) om te vragen of we al vroeger in ons kot kunnen.

We maakten een verkennende wandeling naar de universiteit door het idyllische witte stadspark.
De universiteit is veel groter dan wat we verwacht hadden en heeft iets weg van die Amerikaanse campussen waar je de eerste dagen gemakkelijk in verdwaald.
Daarna bezochten we de lokale supermarkt 'Coop' (what's in a name) om de voorraden aan te vullen.
Via een eenvoudig receptje (waar we enigzinds van afwijkten door gebrek aan de juiste ingrediënten) slaagden we erin een pasta carbonara in elkaar te flansen.

De laatste voorbereidingen worden getroffen want morgenvroeg springen we in de startblokken, we worden om 10u op het unief verwacht door Bengt onze coach in de Teacher Education, spannend!






3 opmerkingen:

  1. waar je de eerste dagen gemakkelijk in verdwaald..... Ik verdwaal, jij verdwaalt, ..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een record : 2 fouten in 3 woorden ...
    waar we enigzinds van afwijkten door ...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 10/10 op spelling, Basile! Maar wat is je score voor begrijpend lezen?

    BeantwoordenVerwijderen