maandag 21 januari 2013

De eerste schooldag

Vandaag ging alles razendsnel.

We werden om 10u op de unief verwacht voor een introductie met onze mentor Bengt in de studentrum.
We meeten om kwart voor 10 met Chloë aan de ingang en zoeken ons een weg in een doolhof van gangen en klassen.
Niet veel later zagen we een groepje (eveneens verdwaalde) studenten op een bankje zitten aan de receptie. We besloten ons erbij te voegen en zo werden de eerste contacten gelegd! Zo maakten we kennis met Lisa, Marianne, Christof en Stephanie uit België. Bij onze groep voegden zich nog 1 Zwitserse, 2 Oostenrijkse, 2 Duitse en 1 Keniaanse toe.
Een gezonde cultuurmengeling die heel wat praatstof opleverde!
Niet veel later kwam er een mysterieuze man naast ons zitten die ons begroette met de woorden: 'Welcome to the matrix!'. Na alles wat we over hem gehoord hadden werd het ons duidelijk, dit moet Bengt zijn!
De man had verdacht veel weg van Ian McKellen (Gandalf uit Lord of The Rings voor de vrienden) en kan je nog het best omschrijven als een wijze filosofische grijze wolf.

Na onze eerste 'social talk' waarin we onszelf mochten voorstellen kregen we direct een opdracht mee naar huis. Kies een verhaal dat iets met jou of jouw cultuur te maken heeft en vertel het in je moedertaal en in het Engels. Ik koos voor het verhaal van Reynaert de Vos omdat het een typisch verhaal is voor Lochristi, waar ik toch vrij dicht bij woon.
We zullen morgen zien hoe dat zal uitpakken!

We lunchten in de schoolcafetaria met een broodje en praten wat bij met onze mede-Erasmussers.
Na de korte lunchbreak werden we verwacht in één van de talrijke aula's voor een presentatie om ons wegwijs te maken in de school.
We kregen onder andere info over de health care, ICT, bibliotheek, huisvesting en Student Union (waar ze feestjes en activiteiten organiseren).
Aan het einde van de presentatie kregen we onze studentenkaart en werd ons koffie en Zweedse gebakjes aangeboden (niet slecht trouwens).

We trokken er daarna op uit naar het centrum van Gävle om een bus-abonnement en een Zweeds nummer (+46 736558161) aan te schaffen.

Daarna namen we de bus naar Sätra want Laura en ik waren toch eens benieuwd naar ons toekomstig appartement en dat van onze nieuwe vrienden.
Goed nieuws, Laura haar appartement blijkt al vrij te zijn dus we hopen er vanaf woensdag in te trekken! No more bed and breakfast!
Ook ik kreeg de kans een kijkje te nemen in mijn toekomstig appartement en mijn toekomstige kotgenoot (een Nederlander) te ontmoeten.
Al bij al een drukke, maar zéér geslaagde eerste schooldag!

Goda vänner!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten